Nova Rotors

Specijalist za zavojne pumpe

Tvrtka Nova Rotors osnovana je 1990. Danas su specjalisti za proizvodnju i prodaju zavojnih pumpi.
Crpke se primjenjuju u različitim sektorima, od postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda, civilnih i industrijskih, do enološkog i prehrambenog sektora.
Zadovoljavaju najrazličitije zahtjeve i potrebe primjene.
Nadalje, mogu proizvesti crpke s ATEX certifikatom koji je potreban za primjenu u eksplozivnim područjima.
Asortiman karakterizira veliki izbor modela koji pokrivaju područje kapaciteta do 420 m3/h i tlakova do 48 bara kako bi zadovoljili različite potrebe tržišta.
Stalni razvoj novih modela, zajedno s prilagođenim i inovativnim rješenjima, svjedočanstvo su stalne pažnje koju Nova Rotors posvećuje svojim kupcima.

KARAKTERISTIKE ZAVOJNE PUMPE

Ova vrsta pumpe vrlo je fleksibilna u pogledu rada i primene, što je faktor koji joj je omogućio postizanje značajnog tržišnog uspeha.
Njena jedinstvena svojstva čine je prikladnom za upotrebu u raznim industrijama. Glavna osobina ove vrste pumpe je stabilan protok proporcionalan brzini.

  • Samousisna s maksimalnim kapacitetom usisnog dizanja do 8 mWC (primena s malim NPSHa), zavisno od veličine, broja stepeni i brzine pumpe.
  • Kapacitet za pumpanje heterogenih proizvoda koji sadrže gasove, čvrste, abrazivne i vlaknaste materijale u tečnoj matrici.
  • Pumpanje medija niske ili visoke viskoznosti.
  • Sposobnost doziranja medija.
  • Pumpanje s malim pulsacijama uz minimalno naprezanje proizvoda koji se obrađuje.
  • Visok pritisak pumpanja (6 bara po stepenu).
  • Pumpe su dostupne s jednim do osam stepeni, zavisno od potrebnog pritiska.

Zavojna pumpa je volumetrijski samousisni rotacioni uređaj. Delovi za „prenos“ sastoje se od dva elementa, rotora i statora.
Rotor, tipično metalni, jednokraki ili višestruki vijak sa zaobljenim navojem, izuzetno velikog koraka, znatne dužine i velike ekscentričnosti u odnosu na promer jezgra. Stator, tipično elastomerni, ugrađen je u šupljinu u obliku 2 ili više vijaka, dvostrukih navoja, u odnosu s rotorom i s istom ekscentričnošću.
Rotor, rotirajući unutar statora, prisiljen je izvoditi hipocikloidno rotacijsko-translacijsko kretanje. Ovaj spoj dvaju elemenata uvek stvara dodirnu liniju duž profila koja osigurava zaptivanje između njih. Ovim se kretanjem stvara nepropusna komora koja se spiralnim pomicanjem pomiče od usisnog kućišta do kućišta isporuke.
Serija Diamond ima patentirani univerzalni zglob koji osigurava vrhunske performanse i neviđenu fleksibilnost upotrebe. Standardizacija celog asortimana proizvoda postignuta ovim zglobom rezultirala je optimalnim upravljanjem rezervnim delovima, kao i pojednostavljenim i ekonomičnim održavanjem, bez žrtvovanja pouzdanosti i dugog veka trajanja.

DETALJAN OPIS ZAVOJNE PUMPE

Zavojna pumpa zbog malih dimenzija gornjeg dela, omogućava pumpanje proizvoda bez pulsiranja i održava medijum nepromenjenim.
Podnosi prisutnost čvrstih delova i može biti pogodna za pumpanje tečnosti viskoziteta do 1.000.000

Pompa monovite sezione

SASTAV ZAVOJNE PUMPE

ROTOR – To je oblik vijka kružnog preseka, okrećući se prema statoru, omogućuje pumpanje tečnosti. Pritisak pumpe zavisi od broja stepeni. Svaka faza daje pritisak od 6 bara. Nova Rotors ima dve vrste rotora: standardni i dugački korak koji, s obzirom na isti prečnik i ekscentričnost, udvostručuju kapacitet povećavajući performanse pumpe.


STATOR – To je fiksni deo od vulkanizirane gume, koji se nalazi na metalnoj cevi, oblikovan je kao kružna vijčana šupljina u kojoj se rotor okreće.

Standardni

passo corto

Tip dugog koraka

passo allungato

Ujednačene debljine gumenog zida

This image has an empty alt attribute; its file name is statoreEVENWALL.jpg

PRENOS I ZGLOB – Podupire aksijalnu silu i prenosi obrtni moment između spoja rotora i pogona.


TELO PUMPE – To je struktura iz koje se pumpa tečnost. Dostupno s puno vrsta spojeva.


MOTORIZACIJA – To su uređaji koji pokreću pumpu: motor, ručni varijator, reduktor , frekventni regulator.


COUPLING

Close Coupled

dn

Type J Bearing Housing

jn

Type F Modular Bearing Unit


ZAPTIVKA – veza između fiksiranog dela i rotirajućeg dela pumpe kako bi se sprečio izlaz medijuma. Odabir tipa zavisi od medijuma koji se pumpa.